Hva er NLP, hvorfor har jeg valgt å jobbe med det og hva kan det hjelpe mot?

Uncategorized Oct 16, 2017

I denne artikkelen vil jeg fortelle deg litt om NLP, hvorfor jeg har valgt å jobbe med det, og gi deg noen eksempler på områder det kan gi gode resultater.

NLP står for Nevro Lingvistisk Programmering, – en vitenskap som handler om hvordan våre sanser, tanker, atferd, kommunikasjon og følelser virker sammen.

Nevro – hvordan vi opplever verden gjennom våre fem sanser: smak, lukt, hørsel, syn og følelser.

Lingvistisk – hvordan vi kommuniserer ved hjelp av ord.

Programmering – gjennom våre opplevelser og erfaringer programmeres vi til å reagere på  bestemte måter.

Historien om NLP

Teknikken ble utviklet i 1972 av John Grinder og Richard Bandler. To psykoligistudenter som var fasinert av de gode resultatene til Milton Erickson (hypnoterapeut), Virginia Satir (familieterapeut) og Fritz Perls.

De bestemte seg for å se på arbeidetderes, resultatene av studiet er NLP. NLP anses å være en av de mest nyttige og tilgjengelige verktøy som kommer fra moderne psykologi.

Vi mennesker har et stort potensiale, de «mentale verktøy» som NLP gir kan brukes til å forbedre alle områder av en persons liv.

Med NLP kan vi omprogrammere mønster som ikke tjener vårt beste. 

Jeg ble fascinert av NLP i 2009 og både jeg selv og mange andre på min vei har erfart kraften av denne enkle, men svært effektive måten å behandle på. 

Her er noen områder som NLP gir god effekt på: 

Helse og velvære

NLP hjelper å få motivasjon, entusiasme og øker livsgleden din. Du øker egne ressurser med å løse indre konflikter.

Frykt og fobier

NLP er kjent for sin effektivitet til å hjelpe folk å takle frykt og fobier. Som med angst og stress, kan NLP avsløre tankeprosess bak ofte «irrasjonell» frykt. NLP kan bidra til å endre hvordan en person tenker og føler om hva som forårsaker fryktene, slik at man ikke lenger er redd.

Skap de endringer du vil ha

Bli bevist på hva du virkelig vil, sett deg gode mål og nå målene.

Forhold

Relasjoner er basert på kommunikasjon og problemer ofte oppstår når folk ikke kommuniserer eller uttrykke hva de føler. NLP hjelper å bli mer bevisst på hvordan man kommuniserer og uttrykker deg. Det blir lettere å bygge sterke og langvarige relasjoner.

Selvtillit

Teknikkene som brukes kan hjelper å bryte gamle vaner og oppfatninger og få nye muligheter. NLP er effektiv i å øke selvtilliten ved å lære hvordan man skal ta avgjørelser basert på egne drømmer, i stede for frykt. Det gir en personlig vekst.

Angst og andre uønskede følelser

NLP kan være en effektiv metode for å bekjempe angst, stress og andre uønskede følelser fordi det identifiserer tankemønstre som kan være årsaken. Så snart disse ubevisste tankemønstre er anerkjent kan man gi slipp på de.

Business

NLP gir gode verktøy i å skape god kontakt med andre mennesker, forbedrer evne til innlevelse og forhandlingsevne med kolleger, medarbeidere og ledere. Man får bedre resultat i jobben når man forstår menneske.

Vil du teste ut om det kan være noe for deg? 

Close

50% fullført

Fri tilgang til mini-kurset: Lær å elsk deg selv mer!

Fyll ut navn og e-post så sender jeg deg tilgang til portalen min. Du får 3 videoer med oppgaver.

Når du gjennomfører oppgavene vil du se store forandringer innen kort tid.